Wasabistegt tun

Det er meget simpelt: bland en del sukker til en del wasabipulver og tilsæt ca 1/4 så meget salt som sukker. Det er blandingen til venstre. Pres en citron. Det er saften med penslen i. Køb noget tun - den bedste kvallitet. Skaf wita wrap. Skær derefter tunen i fine stænger af ca 3x3 cm - så lange som fileten tilladen. Du skærer mod fibrene, dvs som bøffer, og derefter i strimler af 3x3 cm. Pensl stykkerne, vend dem i wasabiblandingen og gnid den godt ind i kødet og dæk dme med wita wrap, der strammes omkring hele molevitten. Der må gerne sidde godt med wasabiblanding. Frys dem derefter helt igennem. Når du skal lave dem, så tager du dem op af fryseren og steger dem frosne på en varm pande med smør og olie. De skal tage farve på hver side, men stadig være kolde og rå i midten. Server med indkogt citron/sukker glace, mango, tangsalat eller lignende. Det er det bedste, du nogensinde har smagt.

Her vendes en strimmel i wasabiblandingen

Her vikles wita om den

Og her ligger rullerne klar til frost. De kan holde en måned i fryseren, så lav dem bare i god tid.

Og Voila - tallerknen er malet med blæksprutteblæk.

 

Leave a comment