Kammuslinger med blomkål. Sådan gør du!

Kan du få kammuslingerne helt friske, så skal du helt klart slå til. Du vil blive forbløffet over forskellen i fasthed - og så afgiver de slet ikke samme mængde væde ved tilberedning. Stik en kniv ind og skær lukkemuslingen over, vrid kniven rundt og åben muslingen. Rovne kan snildt steges og spises - den smager lækkert og har en dyb smag af skalddyr.

I stedet for at stege kammuslinger i fedtstof så prøv at stege dem på en tør pande. Dup dem godt af i et viskestykke og pensl dem med olie. Steg dem derefter. Så risikerer du ikke det allerværste, nemlig at de braisserer i væde og ikke får den ønskede sprøde overflade.

Nu skal du bare servere dem med en blomkålspure. Kog blomkålet i fløde, hæld væden fra og blend med lidt ekstra fløde, lidt smør og smag til med salt og rigeligt peber (gem et par blomkålsbuketter og server dem rå skåret helt fint og lagt i iskoldt vand, så de er dejligt knasende sprøde). Giv den lidt rugbrødscroutoner og lidt krydderurter

Leave a comment