Verdens bedste ret

Det er faktisk ret simpelt. Men jeg har lavet den her ret til et bryllup, til en polterabend og til mine svigerforældre, og den fejer benene væk under alle implicerede hver gang. Og så er den billig, og kan laves i forvejen, så den er perfekt til gæster. Du tager et stort stykke nakkefilet eller svinebov - gerne med ben i, men så skal du lægge halvanden time til den her nævnte stegetid og bestille hos en slagter. Mariner kødet et døgn i en blanding af hvidt sukker, rørsukker, brun farin og salt. Kom rigeligt på, og gnid det godt ind i kødet. Efter 24 timer skal du putte kødet i ovnen ved 150 grader varm luft i 3,5 timer (først har du hældt væden fra) - put evt kødet på en rist med en bakke under til at fange væde og sukker, eller læg kødet i en foliebakke eller lignende. Minimum hver time skal du øse væde fra kødet over, og vend gerne kødet et par gange. Tag kødet ud, når det er gennemmørt og falder fra hinanden. Server det med sushiris, med ingefærsyltede forårsløg (ingefær, forårsløg i små stykker og soya+olie efter smag), chilibeansauce (kan købes færdigt hos mange asiatiske madforhandlere) og syltet kål (fx hvidkål i strimler lægges i drysses med salt og sukker og stilles hen et døg, væde fra og en håndfuld hakkede hvidløg, fintskårne gulerødder, forårsløg ned, røre rundt og så hæld en dressing af chilliflager, olie, østerssovs og cherryeddike henover og mas det hele godt sammen) og sidst med østers. Tricket er, at du ruller alle ingredienserne i salatblade som en slags forårsrulle. Det smager bedre, end du nogensinde vil drømme om. Og er nemmere at lave, end det umiddelbart ser ud.Retten stammer fra David Changs kogebog Momofuko.

Leave a comment