Image

Fiskesuppe

Fiskesuppe

Når du laver fiskesuppe, så vil jeg anbefale dig, at du deler processen op i to dele: suppen og fisken. SUppen her er lavet på en grøntsagsfond, kogt på gulerødder, fennikel, kartoffel, løg, hvidløg og tilsat rejer i skal. Efter det har stået i 3 kvrter er der slukket, og den er kølet lidt ned - det trækker smag ud af rodfrugterne. Derefter er den blendet og så er den siet. Samtidigt har jeg taget skallerne af friske tigerrejer og stegt dem i olie, tilsat pastis og flemberet dem - på dne måde tilberedes mest muligt af overfladen og det giver mere smag. Derefter er hældte jeg den siede fond over og siede den igen, så skallerne blev taget fra. Nu dampede jeg de flotte blåmuslinger i crement, tog dem fra og hældte væden ned i suppen. Inden servering er der tilsat safran, fløde, en skefuld tomat og en kop crement samt persille, og den er smagt til med salt og peber. Lakrids fra fennikel og pastis + safran skal være bærende smage. Imens tilberedte vi vores fisk - husk at stege fisk efter du har duppet dem af og så gerne på en tør pande men med olie smurt på fisken. Og giv gerne lyse fisk lidt salt og sukker 10 minutter før de rammer panden. laksen er lagt rå i skålen, så suppen tilbereder det, og kammusnlingernes rovn er det, der kan ligne krabbekød. Lav tallerknerne klar, bær dem på bordet og hæld suppen over derinde. Var det forår, skulle der en masse friske krydderurter på som pynt. Server med friksbagt brød, rouille, hvidløgsmayo og en god hvidvin med kraft og smag

Her ligger fiskestykkerne klar i tallerknen: torsk, blåmuslinger, kammuslingerovn, rå laks, stegt laks og tigerrejer.

Leave a comment